Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Иран лансирао десетине дронова камиказа ка Израелу; Нетанјаху: Спремни смо

Сукоб Израела и Хамаса – 190. дан. Ситуација на Блиском истоку ескалира. Иран је лансирао више стотина дронова и десетине крстарећих и балистичких ракета ка Израелу у знак одмазде за напад на ирански конзулат у Дамаску. Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху поручио је да свако ко нападне Израел може да очекује контранапад Тел Авива. Командант Америчке централне команде (CENTCOM), генерал Мајкл Куриља, хитно је напустио Израел, јавио је Фокс њуз.

Тензије између Ирана и Израела расту услед најављене војне акције Техерана. Бела кућа је истакла да је реч о реалним претњама. Председник САД Џо Бајден упутио је кратку поруку Ирану – "немојте".

Хезболах је извео ракетни удар на северу Израела у којем је гађао положаје ИДФ-а. Саопштено је да нема повређених, а да је ПВО "гвоздена купола" обарала пројектиле.

У нападу израелских досељеника у граду Ел Мугаир убијен је један палестински младић из ватреног оружја, а још 10 особа је рањено. Министарство здравља Газе саопштило је да су од почетка сукоба у Гази убијена најмање 33.634 Палестинца.

Током јучерашњег дана на мети ИДФ-а поново су били избеглички кампови – у Гази Нусеират, у Тубасу на Западној обали камп Фара, јављају палестински медији. Израелске одбрамбене снаге (ИДФ), са друге стране, саопштиле су да је у близини Нусеирата у току операција против Хамаса и других терористичких група.

Могућност да становници Газе пређу у Египат из пограничног града Рафе, учинили би немогућим решење израелско-палестинског сукоба, рекао је високи комесар УН за избеглице Филипо Гранди.

Болести које се преносе водом шире се у Гази због недостатка чисте воде и пораста температуре, каже хуманитарни координатор УН у Гази, Џејми Мек Голдрик.

Изаберите

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво