Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Иран: Израел одговоран за напад на конзулат у Дамаску, одговорићемо; ИДФ напустио Шифу, пронађена тела цивила

Рат Израела и Хамаса – 178. дан. Болница Ел Шифа је након повлачења израелске војске потпуно уништена, а после повлачења војске пронађена су тела убијених цивила, саопштили су палестински званичници. Сиријски медији извештавају о ваздушним нападима на ирански конзулат у Дамаску. Погинуло је шест особа, међу њима званичник ИРГЦ-а. Иран окривљује Израел за напад, обећава "одлучан одговор". Израелска полиција ухапсила је сестру вође Хамаса Исмаила Ханијеа. Амерички и израелски званичници одржали су виртуелни састанак о офанзиви у Рафи. Израелски парламент, Кнесет је усвојио закон којим ће Ал Џазира бити угашена у Израелу.

Иран: Израел одговоран за напад на конзулат у Дамаску, одговорићемо; ИДФ напустио Шифу, пронађена тела цивила Иран: Израел одговоран за напад на конзулат у Дамаску, одговорићемо; ИДФ напустио Шифу, пронађена тела цивила

Антивладини протести почели су у недељу у Јерусалиму и, како је најављено, трајаће четири дана. Демонстранти су поставили шаторе и провели ноћ испред Кнесета. Траже оставку Бенјамина Нетанјахуа и расписивање избора. Опозиција тврди да су протести једини спас за Израел.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху поручио је да би расписивање избора у овом тренутку ишло наруку једино Хамасу.

ИДФ је спреман за операцију у граду Рафи, где се налази више од милион избеглих Палестинаца из других делова Газе. Израелске снаге тврде да евакуишу цивиле из зоне операције и најављују обрачун са Хамасовим бригадама које се, како наводе, крију у том граду уз границу са Египтом.

Израелска делегација се вратила у Каиро да процени да ли је наставак преговора о примирју и ослобађању талаца из Газе и даље сврсисходан.

ИДФ је потврдио да је дроном елиминисао високорангираног оперативца Хезболаха на југу Либана, а сиријски медији јављају да је Израел извршио још један напад у близини Дамаска.

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара