Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Хамас ослободио другу групу талаца - у Израел стигло 13 Израелаца и 4 држављана Тајланда

Педесети дан сукоба израелске војске и Хамаса. Другог дана примирја, после вишесатног одлагања Хамас ослободио другу групу од 13 израелских талаца. Очекује се пуштање 39 палестинских притвореника из израелских затвора. У Египат преко прелаза Рафа ушло и 4 страна држављана које је Хамас држао као таоце у Гази.

Хамас ослободио другу групу талаца - у Израел стигло 13 Израелаца и 4 држављана Тајланда Хамас ослободио другу групу талаца - у Израел стигло 13 Израелаца и 4 држављана Тајланда

Хамас је ослободио тринаест израелских талаца који су уз посредство Међународног Црвеног крста стигли у Египат, одакле су хеликоптером одвезени у Израел. Примирје које су стране постигле предвиђа да Израел добије листу талаца ноћ пре њиховог пуштања на слободу сваког дана примирја.

Како сазнаје израелски Канал 12 на листи се поново налази 13 имена израелских талаца, али се сада на њој налази више деце.

Као део споразума уз посредовање Катара, 39 палестинских притвореника - 24 жене и 15 тинејџера - пуштено је из израелских затвора на Западну обалу. Десет тајландских талаца и један Филипинац такође су пуштени из Газе у одвојеном споразуму уз посредовање Катара и Египта - они су одведени у медицински центар јужно од Тел Авива.

Јуче је почело четвородневно примирје током кога треба да буде пуштено око 50 израелских талаца у замену за 150 Палестинаца који се налазе у израелским затворима.

Најмање 60 камиона помоћи ушло је у Газу, Израел каже да осам камиона довози гориво, део од 130.000 литара који ће бити испоручени сваког дана примирја.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара