Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Хамас ослободио 13 израелских талаца; Израел пустио из затвора 39 палестинских жена и малолетника

Четрдесет девети дан сукоба израелске војске и Хамаса. Израел и Хамас започели су четвородневни прекид ватре, први током седмонедељног рата у Појасу Газе. Хамас је предао представницима Црвеног крста 13 израелских талаца, који су пребачени из Египта у Израел. У замену за њих, Израел се обавезао да ослободи 39 палестинских жена и малолетника из израелских затвора. Уз посредство Египта и Катара, ослобођено је и 10 тајландских држављана и један Филипинац које је Хамас држао у Гази. Министар одбране Израела Јоав Галант упозорава Палестинце да се не враћају на север Газе у току четвородневног примирја. Камиони са хуманитарном помоћи почели да улазе у Појас Газе.

Хамас ослободио 13 израелских талаца; Израел пустио из затвора 39 палестинских жена и малолетника Хамас ослободио 13 израелских талаца; Израел пустио из затвора 39 палестинских жена и малолетника

Жестоке борбе настављене су у Појасу Газе, након што је прекид ватре између Хамаса и израелске војске, као и размена талаца и заробљеника, одложен за дан. Израелска војска саопштила је да је либански Хезболах испалио готово 50 ракета на Израел.

Са друге стране, Хамас је навео да је најмање 30 људи страдало у израелском нападу на школу УН у избегличком кампу Џабалија.

Катарско министарство спољних послова, у међувремену, најавило је да ће у петак, 24. новембра у 7 часова по локалном времену доћи до четвородневног прекида ватре између израелске војске и Хамаса, али и размене талаца и заробљеника у 16 сати.

Министар одбране Израела Јоав Галант је, међутим, изјавио да ће после "кратког" примирја доћи до интензивних борби још најмање два месеца.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху је истакао да се држава "нада да ће извући своје таоце", али да ће наставити са "уништавањем Хамаса".

За то време, председник Ирана Ебрахим Раиси оценио је да је евидентан израелски "очај" пред палестинским отпором, истичући да је палестинска операција 7. октобра нанела војни, безбедносни и обавештајни пораз Израелу.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара