Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Нетанјаху демантовао Белу кућу: Нема прекида ватре, борбе се настављају; WAFA: Погођена дечја болница у Гази

Тридесет четврти дан сукоба Израела и Хамаса. Нова размена ватре Израела и Хезболаха. Сирене за ваздушну опасност огласиле су се у израелском граду Ашдоду. Израел је гранатирао дечју болницу Ал Наср у Гази, јавља WAFA. Након што је Бела кућа објавила да је Израел пристао на свакодневну "четворочасовну хуманитарну паузу" у северном појасу Газе, кабинет премијера Бенјамина Нетанијахуа саопштио је да се борбе настављају и да неће бити прекида ватре без ослобађања талаца које држи Хамас. Mинистар одбране Израела Јоав Галант изјавио је да је његова земља у продуженом рату. Са друге стране, палестински председник Махмуд Абас истиче да је неприхватљив сваки покушај израелских снага да поделе Газу на два дела. Број убијених Палестинаца у израелским нападима од почетка сукоба попео се на 10.812, укључујући 4.412 деце. У Гази 18 од 35 болница престало с радом.

Нетанјаху демантовао Белу кућу: Нема прекида ватре, борбе се настављају; WAFA: Погођена дечја болница у Гази Нетанјаху демантовао Белу кућу: Нема прекида ватре, борбе се настављају; WAFA: Погођена дечја болница у Гази

Израелска војска тврди да је Хамас изгубио контролу на северу Појаса Газе, а министар Бени Ганц поручује да нема временског ограничења за копнену операцију.

У међувремену су шефови дипломатија земаља Г7 позвали на кратку паузу у борбама, ради допремања хуманитарне помоћи.

Међутим, израелски премијер Бенјамин Нетанјаху одговорио је да неће бити хуманитарне паузе у Појасу Газе док не буду ослобођени таоци Хамаса.

У исто време, либанска милиција Хезболах прети контраофанзивом.

И током јучерашњег дана палестински цивили су током четворочасовног периода који свакодневно поставља израелска војска, наставили да беже са севера на југ. Већина људи који се евакуишу су деца, старци и особе са инвалидитетом.

Министарство здравља у Гази саопштило је да је најмање 10.569 Палестинаца, укључујући 4.324 детета, убијено, а 26.457 рањено у израелским нападима на Газу од 7. октобра.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво