Читај ми!

Вучић: Подршка Есватинија посебно значајна када се Србија суочава с притисцима

Председник Александар Вучић састао се са министарком спољних послова и међународне сарадње Краљевине Есватини Фолиле Шаканту, којој је пренео да је за Београд подршка те пријатељске земље од нарочитог значаја, "посебно у овом тренутку, када се суочавамо са бројним притисцима".

У објави на Инстаграму, Вучић је навео да је "детаљно информисао министарку Фолиле Шаканту о изазовима који стоје пред Србијом у УН у погледу резолуције "Међународни дан сећања и обележавања геноцида у Сребреници", као и о позицији наше земље по овом питању, коју је, како је навео, подробно образложио.

Нагласио сам да је за нас подршка пријатељског Есватинија од нарочитог значаја, посебно у овом тренутку, када се суочавамо са бројним притисцима", додао је Вучић.

Председник је оценио да је састанак са министарком Есватинија био одличан и да су разменили "мишљења о свим темама од интереса за наше земље, а посебно о актуелној ситуацији у свету и месту наших држава у глобалном поретку данашњице".

"Захвалио сам Краљевини Есватини на принципијелној позицији о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова, што представља посебан доказ о чврстом пријатељству између наших земаља.

Разговарали смо и о бројним плановима за унапређење сарадње, чији први корак у конкретизацији ће бити и потписивање Општег споразума између Владе Србије и Владе Есватинија о оснивању Мешовите сталне комисије за сарадњу", навео је Вучић.

Председник Србије је изразио посебно задовољство чињеницом што студенти из Краљевине Есватини студирају у Србији у оквиру програма "Свет у Србији".

"Уважену министарку сам замолио да пренесе срдачне поздраве краљу Мсватију Трећем и изразио жељу да га угостим у Србији, чиме би нам учинио велику част и дао додатни замах нашим билатералним односима и свеукупној сарадњи", закључио је Вучић.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара