Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Борбе у центру Газе; затворен прелаз Рафа; више од 10.500 погинулих Палестинаца укључујући 4.324 детета

Тридесет трећи дан сукоба Израела и Хамаса. Гранични прелаз Рафа између Газе и Египта затворен је због неутврђених "безбедносних околности", саопштио је портпарол Стејт департмент. Израелска војска тврди да делује "у срцу" града Газе. Убијен шеф Хамаса за производњу ракета. Саветник Бенјамина Нетанјахуа тврди да Изрел не планира "сталну окупацију" Газе. Шефови дипломатија земаља Г7 за одређивање "хуманитарне паузе". Више од 10.500 погинулих цивила у Гази укључујући 4.324 детета.

Борбе у центру Газе; затворен прелаз Рафа; више од 10.500 погинулих Палестинаца укључујући 4.324 детета Борбе у центру Газе; затворен прелаз Рафа; више од 10.500 погинулих Палестинаца укључујући 4.324 детета

Израелски министар Бенјамин Нетанјаху саопштио је да нема прекида ватре, нити испоруке горива у Појас Газе докле год Хамас не ослободи све израелске заробљенике. Упозорио је, такође, либанску групу Хезболах да не отвара нови ратни фронт јер ће му то бити "грешка живота".

Министар одбране Израела Јоав Галан, истовремено, истакао је да израелске трупе делују "у срцу" града Газе, те да се лидер Хамаса Јахја Синвар крије у бункеру и не може да контактира своје сараднике. 

И током јучерашњег дана настављена је размена ватре Израела и Хезболаха. Хезболах је запретио потпуном конфронтацијом ако Израел настави своју офанзиву у Гази.

Министарство здравља у Гази, које је под контролом Хамаса, саопштило је да је у израелским нападима од почетка сукоба убијено најмање 10.328 Палестинаца, укључујући 4.237 деце.

За то време, преко граничног прелаза Рафа у Египат је евакуисано 320 страних држављана, а Уједињене нације (УН) указале су да помоћ цивилима стиже у Газу, али да нема испоруке горива, које је преко потребно болницама у тој палестинској енклави.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара