Читај ми!

Петорица затвореника побегла из затвора у Тунису, власти наводе да је реч о опасним терористима

Пет исламистичких затвореника осуђених за убиство два политичара и полицајца побегло је из затвора у Тунису, због чега је влада отпустила два висока обавештајна званичника. 

Безбедносни извори су рекли да је реч о "веома опасним терористима". Министарство унутрашњих послова објавило је имена и фотографије одбеглих осуђеника и позвало грађане да јаве полицији ако их виде, преноси Ројтерс.

Међу петорицом мушкараца био је Ахмед Малки, познат као "Сомалијац", који је служио 24-годишњу казну због убиства политичара Чокрија Белаида и Мохамеда Брахмија 2013. године.

Још један бегунац је Рејд Туати, ухапшен је 2019. и осуђен на смрт раније ове године. Безбедносни извори кажу да је Туати учествовао у најнасилнијим нападима који су потресли Тунис у последњој деценији.

Такође је убио полицајца 2014. у планинама Чамби близу границе са Алжиром. Министарство унутрашњих послова је у саопштењу навело да је министар сменио двојицу највиших званичника обавештајних служби.

Портпарол туниског затвора Рамзи Kуки рекао је да је министар правде разрешио и директора највећег затвора у земљи Морнагија.

Тунис је изложен нападима џихадистичких група од увођења демократије 2011. године у којима су убијене десетине полицајаца, страних туриста и других. 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво