Читај ми!

Снаге реда "чешљају" Мејн, пронађени телефон и порука од нападача

Полиција широм јужног дела Мејна трага за Робертом Кардом, који је осумњичен да је у куглани и бару у Луистону убио 18 људи. Власти су апеловале на становнике неколико градова да не излазе из домова. Пронађен је телефон осумњиченог, као и порука. Ништа, међутим, не открива мотив напада.

Полиција је саопштила да се 40-годишњи Роберт Кард сматра наоружаним и опасним – реч је о резервисти америчке војске, који је притом и цертификовани инструктор руковања оружјем. 

Други дан заредом многе школе и градске канцеларије су затворене, а власти су позвале становнике Луистона да не излазе из својих домова, као и да пријаве сваку сумњиву активност. 

Очекује се да ће се данас истражитељи вратити у кућу осумњиченог Роберта Карда. Њу су снаге реда јуче опколиле и наредиле свим станарима да изађу – иако није јасно да ли је неког било унутра.

Истражитељи су, иначе, пронашли мобилни телефон који је припадао Карду, чиме је полиција остала без једног од трагова (полиција рутински прати мобилне телефоне како би пронашла осумњичене). Није познато да ли Кард са собом има још неки телефон.

Пронађена порука која указује на самоубиство

Истражитељи су пронашли и поруку коју је оставио осумњичени, али она не открива мотив.

Ипак, она указује на то да Кард није очекивао да ће бити жив када буде пронађена, што је на неки начин еквивалентно самоубилачком писму, рекао је један службеник који учествује у истрази.

То је делимично разлог зашто је истрага пребачена на претрагу оближњих пловних путева, рекао је исти извор. 

Иако је мотив масакра и даље непознат, појавила се нова теорија, рекли су за Си-Ен-Ен извори из истраге.

Кард је недавно раскинуо са дугогодишњом девојком, а претпоставља се да су куглана и бар у којима је Кард пуцао били места на које су они иначе излазили док су били заједно. Истражитељи верују да се његова бивша девојка пријавила да игра на турниру у бару у среду увече, рекли су извори из истраге.

Људи који познају Роберта Карда кажу да је последњих месеци говорио да чује забрињавајуће гласове.

Масакр у Мејну је најсмртоноснији у 566 масовних пуцњава у САД ове године. Са 18 убијених, масовна пуцњава и Луистону је уједно и најсмртоноснија од масакра у Јувалдеу у мају 2022. године, када је 21 особа убијена у основној школи у Тексасу.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара