Читај ми!

И даље се трага за масовним убицом из Мејна – био на психијатријском лечењу због претње војницима из своје јединице

Становници америчке савезне државе Мејн у страху су јер је човек оптужен за масовно убиство 18 људи и даље на слободи. Америка је у шоку, јер је ово чак 565 масовна пуцњава ове године. Стотине полицајаца и агената трага за Робертом Кардом. Медији у САД објављују кратке приручнике шта учинити уколико се нађете на месту где се дешава масовна пуцњава.

Америка из часа у час прати хоће ли полиција у савезној држави Мејн пронаћи Роберта Карда који је оптужен да је убио 18 људи и ранио 13 у локалној куглани и бару у месту Луистон.

Тим ФБИ је претражио кућу на његовој последњој познатој адреси. Полиција каже да се 40-годишњи Кард сматра наоружаним и опасним. Он је цертификовани инструктор руковања оружјем и резервиста америчке армије. 

Полиција позива становнике Луистона да не излазе из кућа, да се закључају и пријаве сваку сумњиву активност. 

Град Луистон је други највећи у савезној држави Мејн и налази се на око 55 километара северно од главног града Портланда.

Масовно убиство у Мејну највеће ове године у САД

Масовно убиство у Мејну је највеће ове године у САД и највеће од пуцњаве у школи у месту Јувалде у Тексасу, у мају прошле године.

Америку је шокирало што се то догодило у мирном градићу од 38.000 људи где има врло мало криминала.

Оно што је такође изненадило Американце је информација да су овог лета Кардови командири били забринути када је он претио да ће напасти војнике из своје јединице и да су га послали на две недеље у болницу где је добио психијатријски третман. 

Он је, наводно, такође претио да ће напасти војну базу националне гарде у Мејну.

Људи који познају Роберта Карда кажу да је последњих месеци говорио да чује забрињавајуће гласове и да је све више био фокусиран на куглану и ресторан где је на крају и извршио напад.

У Мејну није потребна дозвола за ношење оружја

Савезна држава Мејн нема закон који би омогућио полицији или рођацима да одузму оружје од особе које представља опасност по себе и друге. 

Листови као што је Вашингтон пост штампају кратак приручник читаоцима шта учинити ако се нађу на месту где се дешава масовна пуцњава.

Иначе, савезна држава Мејн се сматра "permitless carry state", што значи да није потребна дозвола за ношење оружја.

Настава је отказана у већини школа у Мејну, затворене су владине установе, радње, канцеларије и предузећа. 

У овом случају масовне пуцњаве необично је што нападач није ухапшен или убијен на лицу места за разлику од неких других случајева. Истовремено, стручњаци упозоравају да је он као неко ко је имао војни тренинг такође трениран и како да се сакрије у случају када га неко тражи.

Нема сумње да се у овим тренуцима улажу сви напори да Роберт Кард буде пронађен што пре. Тренутно за њим трага на стотине полицајаца и агената

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се