Читај ми!

Бдење за Ану Волш у Кохасету; Бостон глоуб наводи да јој је 2014. прећено смрћу

Стотине људи окупиле су се у Кохасету како би се молиле за Београђанку Ану Волш, 39-годишњу мајку троје деце која је последњи пут виђена у свом дому у раним јутарњим сатима 1. јануара. Њен супруг Брајан Волш је у притвору због ометања истраге, а у подруму куће пронађен је крвав нож. Амерички медији објавили су да је она полицији у Вашингтону 2014. рекла да јој је прећено смрћу.

Годину дана пре него што су се верили, Ана Волш, тада Ана Книп, рекла је полицији да јој је мушкарац претио током телефонског позива и рекао да ће "убити (њу) и њеног пријатеља".

У полицијском извештају није идентификован човек који је претио, али се наводи да осумњичени живи у Бостону. Особа која је упозната са тренутном истрагом рекла је за Бостон глоуб да је тада била реч о њеном садашњем супругу Брајану Волшу.

Портпаролка Метрополитен полиције истакла је да је случај затворен након што је Ана Волш одбила да сарађује.

Амерички медији спомињу и забрињавајућу фотографију коју је она поставила на друштвеним мрежама пре пет година, са повредом изнад капка, уз коментар да је имала и потрес мозга и повређен кук због пада на мермерни под. Оно што је привукло пажњу, то је да је коментар измењен пре осам месеци. Медији наводе и да је могуће да та фотографија заправо указује на злостављање.

Мештани Кохасета, насеља у којем је Ана живела са својим супругом и троје деце, окупили су се у знак подршке, а одржано је и бдење током којег су се поглавари различитих верских заједница молили за Београђанку.

Лиза Фултон из овог града рекла је да је то прилично мала и тесно повезана заједница и да је Анин нестанак потресао цео њихов свет.

Да подсетимо, супруг нестале Београђанке Брајан Волш (47) тренутно је у притвору због наводног обмањивања полиције која за Аном трага од 4. јануара, када су њен нестанак пријавиле колеге из Вашингтона.

Истражитељи су пронашли крв и крвави нож у подруму куће породице Волш, а, према изворима Си-Ен-Ена, у историји интернет претраге на уређајима Брајана Волша пронађени су упити "како се решити тела жене од 52 килограма" и "како раскомадати тело". Он је потрошио и стотине долара на куповину средстава за чишћење.

У депонији и контејнерима који се налазе у близини зграде у којој живи Брајанова мајка Дајана, пронађени су предмети који су такође предмет истраге.

Брајан Волш је, иначе, на условној казни и носи наруквицу за праћење због продаје лажних слика Ендија Ворхола 2016. године. Истрага је утврдила и да је прекршио ту условну казну, због које није могао да оде и са супругом живи у Вашингтону. У ноћи у којој је нестала, требало је да отпутује у Вашингтон где је радила у агенцији за некретнине, а где Волшови имају и кућу.

Ана Волш, девојачко презиме Љубичић, рођена је и одрасла у Београду, а 2005. је отишла у Сједињене Државе.

Како јавља дописник РТС-а Александар Жигић, Ана Волш је годинама радила у хотелу Вилaрд интерконтинентал, који се налази поред саме Беле куће. Увек се старала да делегације из Србије добију попуст, а у пригодним приликама је поред америчке, постављала и заставу Србије.

Са Брајаном Волшом има троје деце, старости од две до шест година. Бригу о њима тренутно воде социјалне службе, а Анини пријатељи покушавају да добију дозволу да се деца пребаце у кућу једног од пријатеља.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво