Читај ми!

Севернокорејски дронови у ваздушном простору Јужне Кореје, срушио се борбени авион

Више севернокорејских беспилотних летелица прешло је јужнокорејску границу, због чега је Сеул активирао борбене авионе и хеликоптере. Један авион се срушио, а обојица пилота су се успешно катапултирала.

Војска Јужне Кореје саопштила је да је открила више "неидентификованих објеката", за које се претпоставља да су беспилотне летелице, у пограничним областима са Северном Корејом, што је довело до привремене обуставе цивилних летова.

Подигнути су јуришни хеликоптери и борбени авиони. У међувремену, један од лаких авиона типа КА-1 срушио се из непознатих разлога, а оба пилота су се успешно катапултирала, преноси агенција Јонхап.

Како се наводи, Сеул страхује да се беспилотне летелице Пјонгјанга користе за шпијунске операције, као и за потенцијалне нападачке мисије на територију Јужне Кореје.

Како напомиње Јонхап, нарушавање ваздушног простора Јужне Кореје поново је подигло тензије након што је Северна Кореја тестирала две балистичке ракете кратког домета прошлог петка и две балистичке ракете средњег домета пет дана раније.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се