Читај ми!

Маск поново продао акције у Тесли

Извршни директор Тесле Илон Маск продао је други пакет својих акција у тој компанији за производњу електричних аутомобила - у вредности од 3,6 милијарди долара.

Илон Маск је за само три дана продао још око 22 милиона акција у Тесли, наводи се у извештају Комисије за хартије од вредности, преноси Си-Ен-Би-Си.

Трансакције су се одвијале између понедељка и среде ове недеље.

Ово је Маскова друга велика продаја акција у Тесли, од како је у октобру купио Твитер.

Тако је почетком новембра објавио да је продао акције у Тесли вредне скоро четири милијарде долара, да би светски медији, после само неколико дана, јавили да укупна вредност акција продатих у том периоду износи нешто више од пет милијарди долара.

Претходно је, након првобитне продаје акција вредних 8,5 милијарди долара у априлу, саопштио да није планирао даљу продају свог удела у Тесли.

Зато су након најновије продаје инвеститори узнемирени, јер је вредност акција најпознатије светске компаније за производњу електричних аутомобила опала на најнижи ниво у последње две године, преноси Ројтерс.

Инвеститори такође страхују да би најбогатији човек света могао у потпуности да преусмери своје ресурсе са Тесле на Твитер.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара