Читај ми!

Маск опет продао деонице у Тесли, овај пут вредне готово четири милијарде долара

Откако је најавио преузимање "Твитера" за 44 милијарде долара, један од најбогатијих људи на планети милијардер Илон Маск продао је досад деонице "Тесле" у вредности од скоро 20 милијарди долара.

Илон Мaск је објавио да је у уторак продао своје акције у компанији електричних аутомобила "Тесла" у вредности од 3,95 милијарди долара.

Акције "Тесле" пале су за 52 процента ове године и 42 процента откако је милијардер објавио своју понуду за "Твитер", у вредноси 44 милијарде долара.

Наиме, како наводи Фајненшел тајмс, извршни директор "Тесле" је након првобитне продаје акција у вредности 8,5 милијарди долара у априлу, тврдио да има довољно средстава да заврши са преузимањем Твитера. Штавише, тада је написао на Твитеру: "Након овог данас, не планира се даља продаја ТСЛА".

Међутим, у августу је продао још 6,9 милијарди долара "Теслиних" акција и повезао другу продају директно са потребом да се плати платформа.

Августовске трансакције су дошле у време када је Маск покушавао да одустане од договора.

Упитан на Твитеру да ли је продаја била последња коју је планирао, одговорио је: "Да. У (надамо се мало вероватном) случају да Твитер примора овај договор да се реализује. Важно је избећи хитну продају Теслиних акција."

Продаја 19,5 милиона акција обављена је по просечној цени од око 202 долара по акцији, за разлику од 290 колико је вредност акција износила у августу.

Да подсетимо, Маск финансира куповину Твитера са 12,7 милијарди долара банкарског дуга и најавио је седам милијарди долара да ће финансирати други инвеститори ове године.

Његови саветници су наставили да траже и друге инвеститоре, мада је нејасно колико је додатног капитала успео да привуче.

Суоснивач Твитера Џек Дорси такође је пристао да уложи свој удео, вредан отприлике милијарду долара, како би подржао Маскову куповину, додатно смањивши финансијски притисак.

Иначе, откако је преузео своју омиљену друштвену мрежу, Илон Мaск је отпустио отприлике половину од 7.500 запослених Твитера, остављајући читаве тимове потпуно или скоро потпуно десеткованим, укључујући и оне који имају задатак одбране од дезинформација уочи избора у САД.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара