Читај ми!

Пуцњава у близини Долмабахче палате

Двојица нападача наоружана ручним бомбама и аутоматском пушком напали су полицију на улазу у палату Долмабахче у Истанбулу. Реч је о здању из отоманске ере које је популарно међу туристима, где је смештена и канцеларија турског премијера у Истанбулу, известила је турска агенција Доган.

Турска полиција ухапсила је две наоружане особе близу места пуцњаве, а за сада нема извештаја о повређенима, пренео је Танјуг.

У саопштењу Канцеларије гувернера Истанбула наводи се да су нападачи чланови "једне терористичке групе", без прецизирања о којој је групи реч и додаје да се верује да су они били умешани у оружани напад на просторије владајуће Партије правде и развоја (АКП), 8. августа.

Амбулантна кола су послата на подручје око палате, након извештаја о пуцњави, објавио је дневник Хуријет на свом порталу.

Полиција је затворила околне путеве, пренео је Ројтерс.

Неки локални медији известили су да се догодила и експлозија, али о томе нема независне потврде.

Премијер Ахмет Давутоглу био је у престоници Анкари у тренутку када су се појавиле информације о нападу и није прекинуо свој говор који је емитован уживо на државној телевизији.

Турска је у стању појачане приправности откако је прошлог месеца покренула "синхронизован рат против терора", који обухвата вазудушне ударе на положаје Исламске државе у Сирији и курдских побуњеника на северу Ирака.

Ова држава се суочава и са претњом левичарских екстремиста из организације Револуционарни народни ослободилачки фронт, који су почетком августа преузели одговорност за напад на амерички конзулат у Истанбулу у коме су две жене пуцале на зграду конзулата.

Једна од жена нападача рањена је у размени ватре, али других повређених није било.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се