Читај ми!

Палестинац убијен током хапшења на Западној обали

Педесеттрогодишњи Палестинац убијен је претходне ноћи током операције хапшења северно од Хеброна на Западној обали. Нејасне околности његове смрти. Очевици кажу да је убијени Палестинац покушао да спасе своје дете у које су војници пуцали.

Израелски војници ушли су у кућу једне од тражених особа и наишли на отпор а, како је саопштено, било је и покушаја да се задави један војник, преноси Танјуг.

Палестинци су бацали каменице на војнике када су изашли из те куће, због чега су морали да обезбеде заштиту, пуцајући. Фалах Абу Мариа је погођен и подлегао ранама које је задобио, јављају ираелски медији.

Палестински очевици описали су другачије овај инцидент, рекавши да су војници упали у кућу и пуцали на једно његово дете. Два метка су погодила дете, рекли су исти извори.

Абу Мариа је наводно покушао да помогне свом сину и тада је погођен два пута у груди. Син је оперисан и у стабилном је стању. Још један рођак је задобио лакше повреде.

Прошле ноћи војска је ухапсила шесторо осумњичених на Западној обали. Четворица су оптужена за тероризам и нереде.

Овај инцидент догодио се непуна 24 сата након што је један двадесетједногодишњи Палестинац убијен у среду у Џенину, такође на Западној обали, током нереда који су избили након хапшења једног другог Палестинца.

Израелска војска је рекла да су војнци били у рутинској патроли на Западној обали, када их је напала група Палестинаца, бацајући каменице у њиховом правцу. Војници су их позвали да стану, али се они нису повиновали, па су пуцали на главног изгредника.

Такви сукоби су чести током израелских акција хапшења у потрази за осумњиченим Палестинцима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво