Читај ми!

Боко Харам освојио Чибок

Град из којег је Боко Харам киднаповао скоро 300 ученица освојили су припадници ове екстремистичке групе. У бекству хиљаде мештана.

Боко Харам је у четвртак на препад ушао у Чибок, град на североистоку Нигерије, преноси Танјуг.

У питању је исти град из којег је Боко Харам у априлу киднаповао скоро 300 ученица једне школе, од којих је неколико десетина успео да побегне првих дана отмице, док се њих 219 воде као нестале, преноси АП.

Један од градских отаца Чибока Хусаин Монгуно истиче како ниједна од одбеглих девојчица у тренутку освајања града није била у њему јер су све добиле стипендије за школе у другим деловима Нигерије.

Шеф нигеријске војске је 17. октобра објавио како је Боко Харам пристао на тренутни прекид ватре. Отад су, међутим, екстремисте ове групе освојили неколико градова и села у којима су прогласили исламски калифат, по угледу на Исламску државу у Ираку и Сирији.

Боко Харам је, према речима сведока, на подручју од око 20.000 километара формирао судове који строго примењују шеријатско право.

Лопови се кажњавају одсецањем руке, док се за ситне преступе, међу које спада и пушење, изгредници кажњавају бичевањем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара