Читај ми!

Берлин "обележава" потенцијалнe терористe?

Званични Берлин размишља о могућности да се "означе" лична документа потенцијалних терориста, пише немачки дневник "Велт", наводећи да влада "велике коалиције" процењује могућности измена Закона о личним документима.

Указујући на то да је више пасоша потенцијалних терориста конфисковано, медији пишу да за личне карте, међутим, важе другачија правила, преноси Танјуг.

Наводе да, на пример, онај ко жели да путује преко Турске за Сирију или Ирак, може да оде само са личном картом.

Експерт за питање сигурности у редовима демохришћана Волфганг Бозбах је, како преносе медији, рекао да би зато било смислено ако би личне карте потенцијалних терориста могле да се означе, а та идеја је наишла на подршку и код социјалдемократа.

Медији преносе изјаву заменика шефа Посланичког клуба демохришћана у Бундестагу Андреаса Шокенхофа да симпатизери Исламске државе најчешће преко Турске путују у ратне зоне.

Шокенхоф мисли да би се важност личних докумената, односно, личних карата осумњичених зато могла ограничити само на Немачку.

Када је реч о Немцима, који се боре на страни Исламске државе, у Франкфурту је почело прво суђење једном осумњиченом терористи, пореклом са Косова, због учешћа у терористичкој милицији Исламске државе.

Крешник Бериша, косовски Албанац оптужен за учешће у терористичкој милицији Исламске државе одбио је, међутим, предлог судија Вишег земаљског суда у Франкфурту о изгледу за блажу казну, уколико призна учешће у екстремистичкој организацији и да изјаву о томе и одлучио да се брани ћутањем.

"Ја, једноставно, не желим ништа да кажем", рекао је двадесетогодишњи младић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара