Сирија, 18 жртава напада на камп џихадиста

Седамнаест екстремиста и једно дете убијени су у суботу у бомбардовању кампа Исламске државе (ИД) за обуку, саопштила је антирежимска Опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону.

Опсерваторија новоди да је страдало дете је било у посети старијем брату који се обучава у том кампу, преноси АП.

Камп се налази у граду Тибни у провинцији Деир Езор, у долини Еуфрата, преноси Танјуг.

Француска агенција наводи да су сиријске снаге председнка Башара ел-Асада последњих седмица покренуле ваздушну кампању против џихадиста, скоро свакодневно бомбардујући области под њиховом контролом.

Опсерваторија тврди и да су ваздушне снаге Дамаска касно синоћ нападали мете џихадиста у суседној провинцији Хасакех.

Припадници ИД боре се и против владине војске и против курдских милиција у тој североисточној провинцији, у којој живи велики број Курда.

АФП подсећа и да је председник САД Барак Обама у среду саопштио да је одобрио проширење на Сирију кампање америчких напада из ваздуха против ИД, која је покренута почетком августа.

До сада није било америчких напада, наводи агенција, додајући да је Обамино саопштење издато упркос томе што се с тиме не слаже сиријска Влада и да је изазвало протесте Дамаска и његових савезника Ирана и Русије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара