Читај ми!

Шпанија, хапшење чланова Каморе

У међународној полицијској акцији у Шпанији, ухапшена 32 члана италијанске мафијашке организације Камора. Код ухапшених, који се терете за прање велике количине новца и трговину дрогом, пронађено преко милион евра.

Како се наводи у аопштењу шпанске полције, још четири особе ухапшене су у Италији, у акцији која је вођена у сарадњи с полицијом Италије, Француске, Холандије и америчке агенције за борбу против дроге ДЕА, преноси Бета

Полиција је запленила 1,13 милиона евра у кешу, откривених углавном сакривених у плафонима у 14 различитих претреса.

Истиче се да је 40 некретнина чија је вредност процењена на осам милиона евра", додаје се у саопштењу.

Истрага је покренута у новембру 2011. године и пратила је искључиво кланове који су снабдевали друге криминалне групе из Напуља наркотицима.

Ухапшени су осумњичени и за "прање огромних количина новца у Шпанији, стеченог углавном продајом дроге, захваљујући сложеном систему фантомских фирми".

Како је прецизирано, они се сумњиче и за претње и рекетирање.

"Ти кланови били су смештени на тлу Шпаније, али са огранцима у Италији, Холандији, Француској и Колумбији", објаснила је полиција и додала да је током трогодишње истраге, заплењено 2,8 тона кокаина код тих кланова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво