Читај ми!

Руси би поново изабрали Путина

Популарност руског председника Владимира Путина расте у земљи због кризе у Украјини и он би, уколико се кандидује на изборима 2018. сигурно добио нови мандат, резултат је анкете коју је обавила независна агенција за испитивање јавног мњења "Левада".

Према резултатима анкете, 81 одсто испитаника би гласало за Путина уколико би председнички избори били сада организовани. Тај проценат је у априлу износио 77, а 68 одсто у јануару, пренео је Ројтерс, јавља Танјуг.

Подршка Путину расте од почетка украјинске кризе, током које је Крим изгласао осамостаљење на референдуму и припојен је Русији. У исто време, прозападни лидери у Кијеву су жестоко критиковали Путина а његови односи са Западом су погоршани, наводи британска агенција.

"Мало је вероватно да ће се до 2018. године појавити неки политичар који би могао да се такмичи с Путином за председничко место", рекао је заменик шефа "Леваде", Алексеј Гражданкин.

Путинова популарност прелазила је, према "Левади", 70 одсто у већем делу његова два председничка мандата (месечне анкете), када је Русија профитирала од свог економског успона због нафте, с тим што је тај проценат ишао и изнад 80 одсто.

Путин је у марту 2012. године добио трећи председнички мандат, на шест година, са 64 одсто гласова, упркос уличним протестима против њега неколико месеци уочи избора.

Испитивања јавног мњења показују да је бивши агент КГБ и даље најпопуларнији политичар. Он није искључио могућност да ће затражити четврти председнички мандат на изборима 2018. године.

Криза у Украјини довела је до најгорих односа између Русије и Запада од завршетка периода "хладног рата", и због ње су Вашингтон и Брисел завели санкције неколиким руским појединцима и компанијама, подсетио је Ројтерс.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво