Читај ми!

Убијен високи званичник Корзике

Жан Лечија, високи локални функционер, убијен синоћ на Корзици. На њега и његов аутомобил пуцале су две особе на мотору, које су потом побегле.

Начелник службе Генералног савета у корзиканском граду Бастији убијен је касно синоћ из ватреног оружја, док се аутомобилом враћао кући, преносе француски медији.

Жан Лечија (53) убијен је нешто пре поноћи на путу до града Алерија на северу Корзике док се враћао кући после гласања на локалним изборима у Француској. На њега и његов аутомобил пуцале су две особе на мотору, које су потом побегле.

Лечија је био близак сарадник градоначелника Доминика Домарчија (63), који је убијен пре три године, такође на дан гласања.

Како наводи полиција, Лечија, чија је ћерка кандидат на локалним изборима, убијен је на лицу места, а његов аутомобил "ситроен" потпуно је изрешетан мецима из аутоматског оружја тешког калибра.

Током прошле године на Корзици је било 17 убистава и 14 покушаја убиства.

Последњих неколико година веома су честа убиства корзиканских политичара на том француском острву на којем цвета организовани криминал.

На Корзици постоји неколико покрета од којих се једни залажу за већу аутономију, а други за независност. Они који су за аутономију залажу се за признавање корзиканског језика, више права локалној власти и за изузеће од пореза.

Француска влада се противи пуној независности Корзике. Током седамдесетих година било је много бомбашких напада и атентата терористичких група које су хтеле да на тај начин остваре независност.

Многе групе које заступају независност острва баве се изнудом новца, слично сицилијанској мафији, а све ради ослобађања острва од Француске.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара