Читај ми!

Велики пожар у Аргентини, девет мртвих

Најмање девет ватрогасаца и спасилаца погинуло, а осам повређено када се срушио зид захваћен пожаром у Буенос Аиресу. Проглашена два дана жалости у Аргентини.

У тешкој несрећи у Буенос Аиресу страдало је најмање девет ватрогасаца и спасилаца, а осам је повређено када се срушио зид складишта захваћен пожаром.

У пожару је живот изгубило шест припадника ватрогасне јединице федералне полиције, ватрогасац волонтер и два припадника аргентинске цивилне гарде, пренела је агенција АФП.

Секретар за безбедности Серхио Берни рекао је да ватра још није под контролом ни после седам сати борбе ватрогасаца и да има осам повређених, укључујући пет који се налазе у болници са бројним опекотинама.

"За сада нема извештаја о несталим особама", додао је Берни мада је портпарол компаније где је избио пожар рекао да су сви запослени у складишту безбедни.

До несреће је дошло када је пао зид пошто су ватрогасци употребили електрични тестере да би одсекли огромну гвоздену капију магацина где је била смештена архива.

"Дубоко жалимо због смрти храбрих спасилаца који су брзо стигли да сачувају наше објекте. Сви запослени Ајрон Маунтена су безбедни", наводи се у саопштењу компаније и додаје да је зграда била опремљена детекторима дима и система за гашење пожара.

Трагедија се догодила у складишту америчке компаније Ајрон Маунтин у јужном делу Буенос Аиреса где се налазе седишта предузећа и велике породичне куће.

Председница Киршнер и градоначелник Буенос Аиреса Маурисио Макри прогласили су два дана жалости у Аргентини због те трагедије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара