Сунак: Превремени избори у Великој Британији 4. јула

Премијер Велике Британије Риши Сунак саопштио је да ће се превремени парламентарни избори у тој земљи одржати 4. јула. Краљ Чарлс Трећи ће распустити парламент 30. маја, што ће омогућити одржавање избора у јулу, рекао је Сунак. Лабуристи поручују да је расписивање избора "тренутак који је чекала цела земља".

Британски премијер Риши Сунак рекао је да је тражио од краља Чарлса Трећег да 30. маја распусти парламент након чега ће избори бити расписани за 4. јул, пренео је Би-Би-Си.

Обраћајући се новинарима по пљуску у Даунинг стриту, Сунак је рекао да је поносан на резултате које је његова влада постигла и истакао да намерава да се бори за сваки глас.

Сунак је нагласио да следе несигурна времена и поновио да је влада коју је предводио имала јасан план.

Критиковао је лабуристе, рекавши да они немају план.

"Не знам шта они нуде, а искрено, мислим да ни ви не знате", навео је Сунак.

Лидер опозиционих лабуриста Кир Стармер рекао је како је расписивање избора "тренутак који је чекала цела земља и који јој је био потребан".

Поручио је да се Лабуристичка странка променила и замолио за прилику да то учине и са државом након избора. Напоменуо је да ће, ако поново буду изабрани, конзервативци наставити са истом политиком и да се ништа неће променити.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије