Читај ми!

Аустралија спасава руски брод

Након неуспеха кинеског ледоломца да спаси руски брод који је заглављен у леду Антарктика, аустралијске власти послале су свог ледоломца. Брод ниједног момента није био у опасности од потонућа, а 74 особе које су на њему имају довољно залиха хране.

Аустралијске власти послале су ледоломца да спасе руски брод који је заглављен у леду Антарктика са 74 путника и члана посаде, пошто то није успео да учини кинески ледоломац.

Аустралијска поморска безбедносна агенција, која координира акцију спасавања, саопштила је да се кинески ледоломац приближио руском броду на око 12 километара, али је морао да се заустави због дебелог слоја леда који не може да пробије, јавио је АФП.

Руски ледоломац заробљен је у леду код Антарктика од уторка, а аустралијски ледоломац би до њега требало да стигне сутра увече.

Руски брод "Академик Шокалскиј", који се налази у научној експедицији, заглавио се пре четири дана, када је и послао поруку за помоћ, на око 185 километара од француске базе на Антарктику.

Незгода се догодила због јаких ветрова који су набацали лед и снег око пловила где се убрзо оформио дебели ледени појас.

Брод ниједног момента није био у опасности од потонућа, а 74 научника, туриста и чланова посаде имају довољно залиха хране.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара