Египат, укинуто ванредно стање

После три месеца у Египту укинуто ванредно стање. Ухапшен бивши министар у влади свргнутог председника Мухамеда Мурсија, оптужен за подстицање насиља.

Египатска влада укинула је ванредно стање уведено пре три месеца, два дана раније него што је то било планирано.

Суд је одлучио да су се стекли услови за укидање ванредног стања које је уведено половином августа, због забринутости власти да би присталице свргнутог председника Мухамеда Мурсија могле да изазову нереде и сукобе.

Одлука суда затекла је војну власт, јер је јуче министар унутрашњих послова Махмуд Ибрахим изјавио да ће ванредно стање бити укинуто у четвртак.

Истовремено, египатска полиција ухапсила је бившег министра за трговину и набавку у влади свргнутог Мурсија.

У саопштењу се власти се наводи да је Басем Оуда ухапшен пошто је пронађен како се крије у фабрици сапуна, а власти га оптужују за подстицање насиља, пренела је агенција АФП.

Египатска полиција је претходно већ ухапсила више бивших министара који су били чланови Морсијевог покрета Муслиманска браћа, као и већину лидера те организације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара