Талас насиља у Ираку

Седам особа убијено, а најмање 14 рањено у насиљу широм Ирака. Међу убијенима и телевизијски сниматељ.

У насиљу широм Ирака убијено је седам особа, укључујући и телевизијског сниматеља ирачке телевизијске станице, саопштили су званичници.

У северном граду Мосулу, наоружани нападачи убили су Башара ел Нуаимија сниматеља локалног телевизијског канала Ал Мусиљах, док је шетао у близини своје куће, пренела је агенција АП.

Америчка агенција наводи да сниматељ није давао било какав непосредни повод за напад, мада су новинари, често, на мети екстремиста у Ираку.

Најсмртоноснији напад био је вечерас, по локалном времену, када је нападач из аутомобила који се кретао великом брзином, отворио ватру на мали ресторан брзе хране у западном Багдаду и убио четворо и ранио још седам особа, саопштиле су градске власти.

Сат касније, полиција је саопштила да је бомба експлодирала у близини једног кафеа у граду Мадаин на 20 километара јужно од Багдада и убила двоје и ранила још седам особа.

У Ираку је насиље у порасту где су, само овог месеца, 462 особе убијене, наводи АП и подсећа да су Уједињене нације отвориле фонд за покривање трошкова за протеривање 3.174 припадника Народних муџахедина Ирака (МЕК) из Ирака, пошто су их Сједињене Америчке Државе прогласиле за терористичку организацију због напада на америчку амбасаду у Ираку и доводе их у везу са убијеним ирачким диктатором Садамом Хусеинијем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво