Читај ми!

Рохани жели договор за три до шест месеци

Договор са светским силама у вези са спорним нуклеарним програмом могао би да буде постигнут у року од три до шест месеци, каже ирански председник Хасан Рохани. Иран је спреман да преговара о спорном нуклеарном програму и нема шта да крије, тврди Рохани.

Ирански председник Хасан Рохани жели да у року од три до шест месеци постигне договор са светским силама о нуклеарном програму Техерана.

"Једини начин да се направи помак јесте да се у преговорима одреди кратак временски оквир", рекао је Рохани за Вашингтон посту Њујорку, где присуствује заседању Генералне скупштине УН.

Рохани је оценио да, што краћи тај рок буде, то ће бити делотворнији за све, пренела је агенција Ројтерс.

"Ако буде три месеца, то ће бити избор Ирана, ако буде шест месеци, и то је добро. У питању су месеци, не године", одговорио је Рохани, упитан за временски оквир решавања спора за Западом у вези са иранским нуклеарним програмом.

Рохани је разговарао и са уредницима медија у Њујорку и том приликом рекао да је његова земља спремна да преговара о спорном нуклеарном програму и да "нема шта да крије".

Ирански председник је ово изјавио уочи за данас планираних разговора са шест светских сила о нуклеарном програму Техерана.

Рохани је, у говору на Генералној скупштини УН, рекао да његова земља "није апсолутно никаква претња свету".

Говорио је неколико сати након што је Обама на Генералној скупштини рекао да жели "значајан споразум" са Ираном уколико се та земља буде трудила да отклони забринутост међународне заједнице због свог нуклеарног програма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво