Читај ми!

Турци оборили сиријски хеликоптер

Турски војни авиони оборили сиријски војни хеликоптер јер је "повредио турски ваздушни простор". Хеликоптер експлодирао у ваздуху и пао на територију Сирије.

Авионе турског ваздухопловства оборили су сиријски војни хеликоптер, јер је повредио турски ваздушни простор, саопштио је заменик премијера Турске Булент Аринц. 

Како је навео, хеликоптер Ми-17 је повредио турски ваздушни простор у 14.20 по локалном времену и противвазушна одбрана га је упозорила да се врати на сиријску територију.

"Пошто се није вратио назад авиони нашег ратног ваздухопловства су на њега испалили ракете у 14.25 и оборили га. Пао је сиријску територију", рекао је Аринц. 

Званични Дамаск још није коментарисао инцидент. 

Сиријска Опсерваторија за људска права јавила је да је војни хеликоптер оборен у близини турске границе, у области Џабал ел Акрад, побуњеничког упоришта у приобалној провинцији Латакија.

Турска приватна новинска агенција Доган извештава да је хеликоптер експлодирао у ваздуху и пао на земљу 400 метара од границе.

Рами Абдел Рахман, директор опозиционе Опсерваторија чије је седиште у Лондну, истиче да су побуњеници заробили једног пилота хеликоптера, док је судбина другог непозната.

Односи између Сирије и Турске, које су некад биле блиске савезнице, знатно су погоршани од почетка побуне против Асадовог режима.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво