Читај ми!

Гребен раздора између Мадрида и Лондона

Мадрид ће предузети "све неопходне мере" да заштити своје интересе на Гибралтару, рекао шпански премијер Маријано Рахој, поводом спора са Лондоном о изградњи вештачког гребена у водама око те територије.

Шпански премијер Маријано Рахој рекао је да ће та земља заштитити своје интересе на Гибралтару, поводом спора са Великом Британијом о изградњи вештачког гребена у водама око те територије.

"Предузећемо све адекватне законске мере како бисмо одбранили интересе Шпанаца", додао је Рахој након састанка са шпанским краљем Хуаном Карлосом.

Британски премијер Дејвид Камерон је пре два дана у телефонском разговору упозорио шпанског премијера да тензије на граници Гибралтара прете да угрозе односе Лондона и Мадрида.

Камерон је, такође, рекао Рахоју да се став Велике Британије о суверенитету Гибралтара неће променити, а Рахој је британском премијеру пренео да је намера Гибралтара да изгради гребен неприхватљива.

Гибралтар је оптужио Шпанију да намерно задржава аутомобиле који улазе на ту малу британску прекоморску територију, детаљно претресајући свако возило, па се на граници последњег викенда у јулу чекало и по сест сати, преноси АФП.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво