Читај ми!

Египат, наставак протеста упркос упозорењу

Влада у Каиру упозорава да ће предузети све мере како би се окончали протести поборника Мухамеда Мурсија. Присталице свргнутог председника саопштавају да ће наставити демонстрације. Лидер Муслиманског братства данас пред судом.

Присталице свргнутог египатског председника Мухамеда Мурсија саопштиле су да ће наставити са протестима упркос претњама египатске прелазне владе, која је упозорила да ће предузети све мере да спречи насиље проистекло из протеста припадника Муслиманског братства у Каиру.

Влада је данас напоменула да ће таква окупљања убудуће бити неприхватљива, јер представљају претњу по националну безбедност.

"Кабинет је одлучио да предузме све неопходне мере да се супротстави таквим ризицима и оконча их", саопштила је влада на државној телевизији, наводећи да је овластила Министарство унутрашњих послова да учини све што може у границама закона.

С друге стране, Мурсијеве присталице су, и после упозорења прелазне владе, изјавиле да ће наставити са демонстрацијама, наводи руски канал Раша тудеј, уз оцену да ће тензије између присталица збаченог исламистичког председника и његових противника поново "експлодирати" ако и једна и друга страна спроведу оно што обећавају.

У међувремену, ситуација је данас погоршана тиме што су египатске власти послале пред суд лидера Муслиманске браће и још двојицу чланова тог покрета, пошто су их оптужиле за подстицање насиља, пренео је Ројтерс.

Потез владе против Мухамеда Бадија и још двојице људи, највероватније ће појачати тензије између исламиста и војске, која је 3. јула срушила с власти исламистичког председника Мурсија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво