Читај ми!

Претње смрћу кипарским званичницима

Након одлуке да спроведу опорезивање улога већих од 100.000 евра у две највеће кипарске банке, председник и гувернер Кипра добили претње смрћу. Такозвана "Група за спас депозита" тражи хитно заустављање "шишања" депозита, а прети и породицама председника и гувернера.

Председнику Кипра Никосу Анастасијадесу и гувернеру Централне банке Паникосу Димитријадесу стигле су претње смрћу после одлуке да спроведу наметнуто опорезивање улога већих од 100.000 евра у две највеће кипарске банке, јавио је Итартас.

Руска агенција пренела је извештаје кипарских медија да је дневни лист Политис добио летак са претњама који је потписала тзв. Група за спас депозита, која се заклела да ће се за то залагати до смрти.

У летку који су упутиле непознате особе, тражи се хитно заустављање "шишања" депозита и изражавају се јасне претње на адресу председника и гувернера, али и чланова њихових породица, наводи Итартас.

"Упозоравамо вас да не блефирамо. Почећемо с вашим унуцима, затим ћемо прећи на вашу децу, а за крај ћемо оставити вас, како би вас болело онолико колико боли нас", наводи се у претњи.

Анонимни представници те групе наводе да не припадају ниједној партији нити организацији, али да се заклињу да ће Анасасијадес и Димитријадес умрети.

Дневник Политис наводи да се из летка, предатог полицији, јасно види да су његови аутори спремни на злочин и чак имају људе за његово извршење.

Имају, чак, могућност да сазнају где се налазе чланови породица (председника и гувернера) у сваком тренутку, навео је кипарски лист.

Група је нагласила да јој припадају професионалци, чије услуге се добро плаћају, који се не боје бога и које интересује само новац.

Наша група активна је на целом Кипру и кажњаваће оне који су нас довели до садашњег стања, наводи се у летку.

Према писању Политиса, гувернер Димитријадес не добија први пут претње, и његова супруга прошле седмице покупила је децу из школе коју су похађали и отишла са њима у иностранство.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се