Експлозија у седишту нафтне компаније

Најмање 32 људи је погинило, а више од 100 рањено у снажној експлозији која се догодила у седишту нафтне компаније Пемекс у Мексико Ситију, преносе западне агенције.

У седишту државне нафтне компаније у Мексику експлозија однела јуче 32 живота, више од сто људи повређено.

Спасиоци су синоћ и даље трагали за преживелима заробљеним у рушевинама зграде чија су три спрата тешко оштећена у експлозији.

Мексички министар унутрашњих послова Мигел Озосио Чонг казао је да је неизвесно да ли су све жртве пронађене, али да ће спасиоци наставити да трагају за евентуалним преживелима.

Многи запослени у нафтној компанији били су на ручку изван зграде у тренутку експлозије која се догодила у гаражи у подруму поред чувене куле Петролеус Мексиканос, или Пемекс, једне од највиших зграда у Сиудад Мексику.

У експлозији су оштећени подрум и прва два спрата, која су се срушила.

Мексички председник Енрике Пена Нието казао је да још није познат узрок експлозије у 14-спратној згради, која се налази у прометном трговачком делу града.

Претпоствља се да је експлодирао гасни котао, а истрага је у току. 

Кула Пемекс, у којој ради више хиљада људи, евакуисана је после експлозије, али није оштећена. Околне улице затворене су за саобраћај.

Нафтна компанија и рафинерија Пемекс, основана 1938, има близу 150.000 запослених и у 2011. је производила око 2,5 милиона барела сирове нафте дневно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара