Читај ми!

Отровне грануле на јавним површинама у Крушевцу

У највећем крушевачком парку, Багдали на више локација пронађена је затрована храна за псе чиме је угрожена безбедност не само животиња већ и људи.

Грађани су протеклих дана грануле посуте белим прахом виђали у различитим деловима града и о томе обавестили надлежне - службу Зоохигијене Јавног комуналног предузећа, комуналну инспекцију и полицију.

"Даљом истрагом и увиђајем утврђено је да се ради о врло отровном праху. Ми смо се максимално ангажовали и током јучерашњег и данашњег дана да утврдимо локације на којима се налазе", каже Снежана Радојковић, директорка ЈКП Крушевац.

"Бели прах у највећем броју случајева може да значи да је цијанид или стрихинин. Немамо тачну анализу шта је, али било који отров да је у питању, сваки отров је опасан поготово што се налази на шеталишту где пролазе људи, где има мале деце, где деца могу да дођу у додир и да јако страдају. У принципу толико да може да дође и до смртног исхода. Код нас се нису јављали пси који су отровани, али смо чули да су били у неким другим амбулантама", наводи Александар Гајић, ветеринар.

Информације о затрованој храни на јавним површинама стигле су и до удружења за заштиту животиња.

"Ми стално апелујемо годинама уназад да може да дође до тровања деце где се играју највише се бацају по парковима и то је. Ја овим путем апелујем на грађане да је врло велико кривично дело бацање отрова, уопште продаја отрова. Прописује се казна затвора до 3 године, а не само за заштиту животиња, значи казна затвора иде и до 8 година што се тиче изазивања опште опасности по становништво", наводи Лела Буцек, из Организације за права и заштиту животиња Орпак.

Савесни грађани су овога пута урадили своје, а на надлежним институцијама је да се баве истрагом и пронађу починиоца.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво