Читај ми!

Хуманитарка Црнотравка

У Црној Трави, по броју становника најмањој општини у Србији, први пут су у центру варошице дељени пакетићи за децу до 15 година. Акцију је организовала Тамара Перовић преко свог блога и инстаграм налога, са жељом да постане традиција и да у Црној Трави буде више деце.

Недостаје само снег за праву зимску бајку. Велика јелка у центру варошице, Деда Мраз, пакетићи и разиграни малишани. И то сви - њих тридесетак у малој Црној Трави. Слика до сада незабележена у општини са једва хиљаду становника. Деца задовољна не скидају осмех с лица.

Акцију поделе пакетића за црнотравску децу организовала је Тамара Перовић. На свом блогу позвала је донаторе из целе Србије да се јаве. Одзив је био велики. Пакетићи нису исти, паковани су у зависности од дечијег узраста.

"С обзиром на то да у градовима увек неких дешавања, а у Црној Трави само по себи мало место и на неки начин смо ускраћени за та дешавања и ретко ко хоће да дође због малог броја деце и уопште становника. Успели смо да обезбедимо 70 пакетића за децу узраста до 15 година. Чисто да им унесемо празничну атмосферу у њихове домове. Ви имате вишечлану породицу? Ја имам четвроро деце у фебруару чекам пето", каже Тамара Перовић из Црне Траве.

И родитељи су задовољни, нарочито из породица са више деце.

Тамара је организовала и мразомобил тако да ће и деца у удаљеним црнотравским махалама добити новогодишње поклоне. Следи и даривање беба у лесковачком породилишту. Тамара планира да ова новогодишња радост постане традиција. Само да коначно роде чешће слећу у Црну Траву.

 

 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво