Савез војвођанских Мађара трећепласиран на југу Србије, где Мађара нема ни у пролазу

Савез војвођанских Мађара се, према незваничним резултатима гласања за одборнике републичког парламента, пласирао на треће место, иза СНС-а и СПС-а. Ово није податак са севера земље, већ са југа, из Врања. Избори се понављају, због формалних недостатака и грешака у записницима, на 9 места у Врању и Врањској бањи, тако да ће званични резултати бити објављени накнадно.

Изненађени су и мештани Нерадовца, барем анкетирани, незваничним резултатима избора. Било је, кажу, претходних изборних година пар гласова, на нивоу статистичке грешке, за Савез војвођанских Мађара.

У Нерадовцу нема Мађара, на списку је око 750 бирача, највише гласова поверено је Српској напредној странци.

Савез војвођанских Мађара саопштава да није водио кампању у Јужној Србији, претпостављају да су бирачи који су на локалним изборима гласали за "Српску десницу" глас дали и њима. Заједнички им је број 4, али листе  и странке су различите. Kоординатор радног тела за спровођење избора наводи да се избори понављају 1. јула, након тога биће утврђени резултати гласања. Примедбе су се односиле на записнике, погрешне логично-рачунарске операције. И локални се понављају на 3 места, по тренутним подацима Српска напредна странка имаће 38 одборника, група грађана ‚‚Срспка десница‚‚ 13, Социјалистичка партија Србије 8, а 6 Јединствена Србија.

 

 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво