Кошаркашице шабачке Дуге, прича како се остварују снови

Уз Металопластику и Медицинар у рукомету и фудбалере Мачве, Шабац има још једног прволигаша. На кошаркашком небу појавила се - Дуга.

Славље након победе над ривалом из Крагујевца, почетком марта обезбедило им је сигурно друго место у Другој лиги . Радост тријумфа за кошаркашице Дуге уједно је била и за улазак у елитно такмичење. Због прекинутог првенства два кола пре краја, потврда клупског успеха стигла је у јуну.

" Оствариле смо наш кошаркашки сан, баш због тога што смо веровале једна у другу и зато смо успеле," каже  Исидора Трифковић, ЖКК Дуга, Шабац, " а није био лако, требало је и труда и стпљења. Труд нас је увео у Прву лигу, срећа је огромна!"

Успех утолико већи јер је Дуга на шабачком кошаркашком небу само пет година. Покренуо их је ентузијазам, подржали спортски заљубљеници,  уз неколико искуснијих играчица. Младост и кошаркашки снови и циљеви били су главни мото. Упоредо са резултатима клуба,  расле су и играчице.
Андријана Илић се сећа: "Дошла сам пре пет година, добила сам надимак "крофница". Сад сам порасла а надимак је остао исти и с поносом ћу га носити у Првој лиги."

Заједништво, пријатељство, клуб као породица. У Дуги данас стотину чланова. У школици кошарке је преко 60 девојчица, вредне су, талентоване и воле овај спопт, наводи Рената Степановић, играчица и тренер млађих категорија.

 Међу њима је и  Дуња Антонић. Кад порасте, она жели да буде као њен тренер, да лепо убацује тројке и да никад не престане да тренира.

Пре пет година имали су циљ, имали спортске снаге и воље да крену утврђеним планом. Уз Прву лигу, три млађе кошаркашице у репрезентативном дресу!

" Исплати се уложен труд, исплати се устајање на јутарње тренинге, исплати се последњи атом снаге који се да сваки пут у овој хали,  нема дилеме да ће пре или касније то донети сјајан резултат, за нас је то ова година и ми смо због тога јако срећни," каже тренер Вук Степановић.

Урамљеним дресом за први рођендан отвориле су клупски албум. Наредни ће, кажу Дугице, бити са потписима прволигашког тријумфа.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво