Окружење у Србији је пријатно, не кајемо се што смо дошли у Свилајнац, поручује први човек швајцарског Регента

У свилајначкој општини данас је почела изградња још једне фабрике. Швајцарска компанија Регент, која производи електричну расвету, гради фабрику која ће у првој фази имати шест хиљада квадрата и запослити 130 радника.

Инвеститор из Швајцарке на организацији  производње у Србији ради од марта ове године, за сада у изнајмљеној хали. Почетак изградње сопствене фабрике радници компаније виде и као сигурност за посао.

Кажу да је велики изазов  бити део нечега што ће се развијати од почетка, што постављате "на ноге". Једна од најугледнијих фирми у тој  бранши у Швајцарској и једна од највећих у Европи, амбијент у коме ће радити оцењује као изузетно пријатно окружење, додајући да то можда и није карактеристично за Србију.


Производни погон Регента гради се  у једној од две свилајначке индустријске зоне. Ту у оквиру слободне зоне ради 15 великих домаћих и страних компанија, четири се баве производњом у области електронике.

"Ми смо све ово радили претходних десет година, сада се то  крунисало успехом и они су изабрали након озбиљних истраживања, озбиљних анализа, баш Свилајнац," истиче Тијана Јовановић, директорка слободне зоне у Свилајнцу.

Скоро годину дана трајали су преговори са инвеститором из Швајцарске , у конкуренцији су били много већи градови. Генерални директор компааније Јорга Штајнер уверен је да су  направили веома успешан потез доласком у Свилајнац. Открива да планирају да запосле и  висококвалификовану радну снагу.

Завршетак прве фазе изградње погона Регента планиран је за наредну годину. Укупна вредност инвестиције је 8 милиона евра.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара