Такмичења у стрељаштву тек од септембра

Стрелци су су имали највише проблема током непланиране паузе. Њима физичка припрема није приоритрет, већ стални рад на ватреној линији. Зрењанински стрелци су сада поново на Градском стрелишту, а до првих такмичења ће имати довољно времена да врате прецизност.

Mарија Пајчић, чланица стрељачке дружине "Бечкерек 1825" из Зрењанина имаће читавог лета прилику да врати прецизност и мирноћу на ватреној линији. Дуга пауза због вируса захтева и другачије планове.

"Неће бити летовања, нећу правити паузу тренинга. На јесен нам се наставља сезона и очекујем што боље резултате и да одбраним титулу првакиње државе," каже Марија.

У затвореној стрељани Градској стрелишта као и у свим спортским објектима важе нова правила, а стрелци имају утисак као да су сами на ватреној линији.

За Уну Бјекић све је остало исто и поред нових правила. Треба јој времена да се навике да  су удаљени 5 метара ида  више користе средства за дезинфекцију.

Током једног тренинга, чија дужина је остала иста као и раније, стрелци испале од 50 до 100 дијабола. Једино су тренери, попут Драгана Грозданова,  у стрељани сада по цео дан.

Такмичари се сада припремају за дисциплине ваздушног оружја, док ће за малокалибарско бити нешто лакши начин припрема, јер се то може урадити на отвореном. Како се сада најављује, стрелцима ће сва такмичења почети у септембру.

 

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се