Панчевци поново имају прволигаша

Одлуком Фудбалског савеза Србије фудбалско првенство у Српској лиги након ванредног стања неће бити настављено. Досадашњи лидер на табели панчевачки Железничар, први пут у својој дугој историји, изборио је пласман у Прву лигу Србије.

Панчевци после 20 година поново имају фудбалског прволигаша. Железничар, који су основали радници желенице пре 73 године, први пут ће играти у Првој лиги. Сасвим заслужено, јер су пре увођења ванредног стања и прекида првенства били први на табели са 10 бодова предности у односу на другопласирану Бачку из Суботице. 

Нови ранг такмичења много ће значити свим играчима за даљу афирмацију.

"Играо сам у својој каријери у савезном рангу, али нисам имао прилику да играм у свом граду", каже Данило Ковачевић, капитен ФК Железничар. "То ће много значити овој деци која долазе. Моћи ће да остану овде и да у свом граду играју квалитетан фудбал, а и навијачи ће сад моћи да гледају клубове са великом традицијом, зато је све ово велика ствар за Панчево."

Железничар је за 10 година успео, захваљујући вредном руководству и играчима, од најнижег ранга такмичења да стигне до Прве лиге. До сад је уложено много у инфраструктуру, на трибине је постављено 805 столица, а такав травнати терен немају ни многи суперлигаши!

"Панчево има квалитет да игра најмање Прву лигу Србије", истиче Зоран Наунковић, председник ФК Железничар. "Поред играча који су сад ту, имамо их доста који већ играју у нашој Супер лиги, али и у иностранству. Наш циљ је да неке од њих вратимо, да повећамо број домаћих играча у нашем тиму."

Бројни навијачи Железничара већ нестрпљиво ишчекују утакмице са Радничким из Крагујевца, Земуном, Новим Пазаром, али се надају да неће још дуго чекати и да један панчевачки клуб први пут заигра у Супер лиги.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво