Нормализација живота под маскама и са рукавицама

Најтежи део борбе против коронавируса остао је иза нас а живот се, уз мере опреза и заштите, полако враћа у нормалу. Осим пијаца и кафића, дозволу да наставе са радом имају и велики тржни центри. У многим градовима поново је успостављен и градски саобраћај.

После месец и по дана на нишким улицама поново градски аутобуси. Укинута је забрана кретања, лепо време измамило је шетаче. У аутобусима тек по неко, уз обавезно поштовање мера, а за кориснике додатна погодност, осим што нема велике гужве.

"С обзиром на то да је јавни превоз прекинут крајем марта месеца, овога пута полумесечне карте важе од осмог маја како би људима надокнадили тај период у марту, када нису могли да користе јавни превоз", истиче Милан Милић, директор Дирекције за јавни саобраћај Града Ниша.

Градски саобраћај поново је у функцији и у Чачку, почели су са радом и бутици и тржни центар. Попусти су  на сваком кораку, многи Чачани одлучују да се после 53 дана забране кретања почасте куповином - строго по прописима!

И у Лесковцу се живот полако нормализује - ценкање на пијаци, дружење у кафани - све је ту, само сада под маскама и у рукавицама.

"Радимо под опремом која је прописана, са визирима, рукавицама, маскама", каже Југослав Живковић из лесковачког ресторана "Грош". "Тешко јесте али издржаћемо!"

Многе фирме, где је то могуће, практикују рад од куће. Од понедељка у многим фабрикама најављен је рад пуним капацитетом, послодавци су у обавези да запосленима обезбеде заштитну опрему.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво