До ужичке болнице кроз тунел за дезинфекцију

Захваљујући донацији косјерићке цементаре "Титан" на улазу у ужичку болницу постављен је тунел за дезинфекцију.

Од постављања тунела за дезинфекцију протеклог викенда на улаз у ужичку болницу, сви који долазе било због редовних терапија, било хитног медицинског збрињавања морају проћи кроз тунел.

"Битно је за спречавање уласка инфекције у болничке просторије; свако од запослених и од пацијената који улази у овај део болнице буде третиран дезинфекционим средством 0,5% водоник пероксидом, односно хидрогеном петопроцентним, тако да 7 секунди се задржава, са распршивачима, дезинфикује се и обућа", каже Милош Божовић, директор Здравственог центра Ужице.

Вредност тунела је око три и по хиљаде евра и ово није прва донација косјерићке Цементаре ужичком Здравственом центру, ком су, од увођења ванредног стања, појединци и привредници донирали и два санитетска возила, као и заштитне маске, одела, дезинфекциона средства...
Пацијенти позитивни на корона вирус транспортују се у ковид болнице, углавном за Београд.

"Они пацијенти који имају упале плућа, који имају сличне тегобе, а нису позитивни, већ су негативни они леже код нас до једне границе када проценимо да могу да се помере у наше стационаре у Пожеги, Новој Вароши, болнице у Прибоју и Пријепољу", додаје др Божовић.

Иначе, према последњем извештају ужичког Завода за јавно здравље на територији Златиборског округа до сада је тестирано укупно 672 особе, код 80 је потврђена инфекција корона вирусом, највише у Ужицу код двадесет петоро, а опорављено је укупно 17 особа.


субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво