У Бечеју риба "ради", корона под контролом

Од почетка ускршњег поста на нашим трпезама најчешћа намирница је била риба,посебно речна. За аласе је било пуно посла. О томе сведоче и аласи из Бечеја, подсећајући да се река Тиса убраја у чистије воде.

Не тако давно, у Бечеју је било педесет професионалних рибара, данас  само петорица. Међу њима је и Будимир Трајковић који се овим послом бави дуже од две деценије. Ових дана, поштујући све законом прописане мере ванредног стања које подразумевају да на једном чамцу могу да раде само двојица аласа, успевају уз велики напор да обезбеде довољне количине рибе, не само за Бечејце већ и тржиште широм Србије.

"Некада је било више рибе,било је и више рибара. Сада је мање рибе и мање рибара,живи се једнако, ја мислим," каже алас Будимир Трајковић. Додаје да дозвола за рибарење кошта 140 хиљада динара.

Алас Ервин Сердеј каже да рибе има, и шарана, толстолобика, деверике,мрене,смуђа и сома. "Ових дана мучи ме нешто друго.Вода је бистра, а ми не можемо да радимо ноћу јер нисмо добили дозволу," каже Ервин.

Док поједини аласи још очекују да дозволе за рада за време олициског часа, становници Бечеја одолевају ковиду 19.

"Када прођете кроз Бечеј, видећете да сада на улицама нема

никога. Можете затећи полицију која ради свој посао,комуналну инспекцију која ради свој посао,здравствене раднике и пољопривреднике на њивама који сада сеју кукуруз и раде своје послове," каже Драган Тошић, председник Општине Бечеј. 

Од увођења ванредног стања полиција у Бечеју поднела је тек неколико
прекршајних пријава, углавном против млађеих особа које се нису придржавале полицијског часа.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво