Пироћанци широм света на вези са завичајем

Пироћанци, од почетка пандемије ковида-19, имају могућност да преко регионалне телевизије Пирот буду у контакту са пријатељима широм света. И велики број Пироћанаца из иностранства шаље поруке подршке свима у родном граду.


Овако се у доба короне окупљају пироћанци раштркани на свим континентима. Регионална телевизија Пирот, покренула је серијал под називом „Попис", са намером да успостави контакт са пироћанцима који судалеко од родног града.

"Одзив је био заиста сјајан. Јавило се доста људи, доста спортиста. Пирот је можда специфичан по томе да је једини град на свету који у овом тренутку има два тренера у Евро лиги - Светислава Пешића у Барселони и Оливера Костића у Минхену у Бајерну. Оба тренера су се јавила, као и бројни спортисти са других континената", каже Владимир Вељковић, директор и главни и одговорни уредник ТВ Пирот.

"Први наш саговорник је била колегиница Наска Спасић, која је била новинар и уредник наше телевизије. Јавила се из Ванкувера и она је заиста била не гледалац, него прави новинар", истиче Зоран Панић, новинар.

Сви су, кажу добор, поштују прописане мере и за сада нема оболелих.

"Чини ми се да много значи пироћанцима да виде неке своје људе који су успешни у свету. Бројни ови људи су заиста веома успешни у свом послу", додаје Вељковић.

И тако, видео дружење док не прође пандемија, а онда, обећавају, зборно место биће родни Пирот.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво