Још једна порука подршке челичних пријатеља из Шангаја

Шапчанка Ема Узејровић предаје српски језик на Шангајском универзитету за међународне студије. Њени студенти, снимили су видео и послали поруке подршке нашем народу.

Гу Јунхао и Луо Хуај Јуе изабрали су да се на предавањима зову Јанко и Јулијана. За четири месеца, заволели су не само српски језик већ и наше обичаје и културу.

„Иако моји студенти уче српски језик тек неколико месеци, они много воле Србију и наш народ, и због тога су одлучили да сниме видео подршке нама и да нам кроз своја искуства помогну“, каже Ема Узејровић, професорка кинеског језика.

„Челични пријатељи, делимо и добро и зло, заједно до победе, напред Србија“, само су неке од порука студената из Кине.

Ема Узејровић у Кини живи пет година. У Србију се вратила у јануару, са студентима свакодневно комуницира, јер због епидемиолошке ситуације, од марта имају онлајн предавања.

„Сваког дана добијам поруке од њих, говоре ми да је заиста битно да слушам савете стручњака, да будем дисциплинована и да будем стрпљива. Веома је битно да свако од нас зна да игра битну улогу у борби против епидемије и да је то једини начин да се изборимо са епидемијом. Останите код куће“, додаје Ема Узејровић, професорка кинеског језика.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво