Биће довољно млека и сира поручују шабачки млекари

Друштвену одговорност показују бројни привредници. Шабачка млекара је донарила 100.000 евра у производима здравственим радницима, најугроженијим становницима и својим пензионерима. Ни произвођачи млека не треба да брину, не смањује се ни откуп ни откупна цена млека.

Све што је за два дана сировог млека стигло у откупу, кроз производе од јогурта, сирева, намаза урађено је за здравствене раднике и најугроженије. Уместо у рекламу за нови производ, 12 милиона динара запослени у млекари определили су за  помоћ.

"Цела смена, сви смо били одушевљени, стварно је леп гест од стране наше фирме, чак смо и делили на фејсбук страницама, поносни смо, у овој ситуацији треба да помогнемо једни другима", каже Милица Пајић, лаборант "Млекаре Шабац".
До  болница и старих стигло је десетине тона производа. Тако је било и деценијама уназад тако и у борби против вируса. Друштвена одговорност овде је кажу и обавеза и традиција.
"Пакете су испоручили на адресе наших бивших радника и пензионера., затим за запослене у клиници за Инфективне болести у Београду, за запослене у Црвеном крсту на Новом Београду, на адресе 5.000 најугроженијих грађана Београда, наравно спремићемо пакете и за запослене у шабачкој болници, поред тога сада смо у акцији да обезбедимо преко 10.000 маски за војску Србије", истиче Драган Шашић, директор "Млекаре Шабац".
Не стаје ни помоћ, не стаје ни производња.  Ради се у три смене и дневно преради 150 тона млека. Не смањује се ни  откуп од 1.200 добављача.
"Наши пољопривредници не треба да брину, на свим нашим откупним местима све количине понудјене биће откупљене без смањења цене млека. Откупна цена млека ће остати иста без обзира на ово ванредно стање, једино што су пооштрене хигијенске мере, обезбедили смо за сва наша откупна места опрему, заштитне маске, рукавице, дезинфекциона средства и добили су наши производјачи упутсва како да се понашају", наглашава Мирослав Петровић, руководилац сировинског сектора " Млекаре Шабац".
Од увођења варедних мера, није промењен ни број радника ни плате. Контроле и дезинфекција обевезна за све.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се