Атомска бања – идеална доза здравља

По оцени чувеног британског листа „Гардијан“ Атомска бања у Горњој Трепчи увршћена је у топ десет бања у источној Европи. Лековита вода, природно окружење и савремене терапије, аутори текста истичу као препоруку за бању под Вујном.

О изворима воде у бањи ушушканој у вујанске шумовите пределе зна се скоро 130 година, када је изграђено прво бањско купатило. Ово природно лечилиште прошле године посетило је више од 12 хиљада гостију.

„Одговара у сваком погледу. И здравствено, и рехабилитационо, и ради одмора. Водим порекло из ових крајева, с мајчине стране, тако да се ја баш буквално осећам као код своје куће“, каже једна од редовних гошћи.

У благодети бање уверила се и Зора Ђурђевић из Ковина која је већ десет дана на терапији и задовољна је како услугом тако и смештајем.

Температура благо радиоктивне воде која извире у Атомској бањи је око 29 степени, јединствена је по саставу. Садржи и веома ретке хемијске елементе који погодују у лечењу неуролошких, реуматских и обољења периферних крвних судова.

„Препоручује се два пута дневно купање у нашој води а након тога одмор до сат времена. Такође, у склопу лечења пацијенти могу користити и остале терапијске процедуре. То су електро терапија, кинези терапија и мануелна масажа“, истиче Ана Стевановић Сретовић, главни терапеут.

Иако је вода највеће благо, делотворност терапија, кажу, дугују и идеалној надморској висини, магнетном пољу, али и стручном кадру и инвестицијама у реконструкцију и изградњу објеката.

„Ми смо једна потпуно развијена медицинска здравствена прича која користи те традиционалне начине лечења односно користи воду, а с друге стране, опремљени смо најсавременијом опремом коју познаје савремена физикална медицина и медицина уопште“, наводи др Лидија Обрадовић Бурсаћ, директорка Специјалне болнице за рехабилитацију.

Британски Гардијан је све то описао као идеалну дозу здравља, због које посетиоци блистају и изнова се у бању под Вујном враћају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво