"Блитва и кромпир" пред крагујевачком публиком

У Књажевско-српском театру у Крагујевцу изведена је претпремијера камерне представе "Блитва и кромпир". Триодрама по тексту мађарског писца Золтана Егрешија, у режији Марка Мисираче изузетно је игран и популаран комад последње деценије у многим позориштима источне Европе.

Овим духовитим комадом приказани су неуспеси савременог доба. Изгубљене љубави, уништени снови о срећи, слабост да савладамо препреке.

"Поред тога, као што можете да видите, представа се игра камерно, публика је ту на сцени која је у том неком пренесеном значењу интерактивна", каже глумац Чедомир Штајн.

И ако је триодрама тешка за извођење, глумци су успели да задрже пажњу публике, захваљујући одличном тексту мађарског писца Золтана Егрешија и режији Марка Мисираче, због којег су "Блитва и кромпир" изведени на сцени Књажевско-српског театра.

"У питању је један сјајан писац, драмски веома спретан, који добро барата карактерима ликова и причом. То су углавном људи са маргина, мали људи у којима се публика лако препознаје", истиче редитељ Марко Мисирача.

Прича се не завршава срећно ни за један од ликова, а нема ни велике поруке осим да живот прихватимо онаквим какав јесте и повремено поразговарамо сами са собом, можда проблем није увек изван нас, поручује редитељ за крај. Репризе представе биће изведене 18. и 21. јануара.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво