Краљево: Већи порез на имовину у трећој зони него у центру града

Порез на некретнине у рубним деловима Краљева повећан је крајем прошле године, а у центру града смањен. Краљевчани не памте такву ситуацију, а објашњење смо потражили у Пореској управи.

Порез на некретнике у трећој и четвртој зони већи је за 17, односно 12 посто, а у центру Краљева је смањен за пет процената, то је, кажу у локалној пореској администрацији логична математичка рачуница.

 

"Једноставно такав је промет био, такви су уговори потписани и то се аутоматски примењује на просечну цену. Од 1. јануара да 31. децембра ми смо имали промет у граду само једне некретнине, а на периферији их је било више од десет", каже Јован Симовић, начелник Пореске управе града Краљева.

И у краљевачким агенцијама за некретнине потврђују да је увећана продаја непокретности у трећој зони.

"Пре пар година могли сте купите домаћинство за седам до петнаест хиљада евра, сада је то много више", објашњава Боран Вујовић из агенције "Мој дом" Краљево.

Краљевчани још нису добили решења за износ овогодишњег пореза, али нису упућени ни у новине.

Износ пореза за прво тромесечје плаћа се до 17. фебруара, како не би била обрачуната камата. Као компензацију за повећање пореза на имовину, Градско веће је донело одлуку да се редовним платишама не обрачунава камата за разлику у износу пореза. Оних који добијају решења је око педесет пет хиљада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво