Признања шабачким спортистима

Иза шабачких спортиста је још једна успешна година. Недељник „Глас Подриња“ 62. пут доделио је признања најбољима.

Када је сео у инвалидска колица, знао је да више неће моћи да игра фудбал, али је убрзо поново почео да побеђује, прво себе а затим у стоном тенису и своје противнике. Параолимпијац који је из Рија 2016. у Србију донео бронзу, по успесима ће памтити и ову годину.

„По том другом месту на Европском првенству у Шведској, мој највећи успех на европским првенствима, и надам се добар увод за следећу годину за параолимпијске игре, надам се да ћу успети да се пласирам“, каже Митар Паликућа, најбољи спортиста по оцени читалаца.

Тодор Јандрић, голман „Металопластике“, најбољи је спортиста Подриња по оцени жирија. Стручњаци и читаоци, одлучили су да пехар у конкуренцији дама уруче Александри Крстић, рукометашици „Медицинара“.

„Са репрезентацијом смо били на Европском првенству, ту смо узеле сребро, у млађим категоријама на државном првенству смо исто били шампиони“, прича Александра Крстић, најбоља спортисткиња.

Историјски успех у граду који до пре четири и по године није имао затворени базен остварили су ватерполисти.

„Годину 2019. ћу сигурно памтити по освајању дупле круне ВК 'Шабац' и, нажалост, по изгубљеном финалу Купа Србије, планови су да радимо што јаче, квалитетније и да покушамо да се подигнемо не бисмо ли запретили свима за освајање нове титуле“, каже Миодраг Мировић, коме је уручена награда које се додељује најбољем клубу.

Избор најбољих спортиста Гласа Подриња је најдуговечнији у Србији. Ове године, признања су додељена у десет категорија, пехаре, медаље и дипломе добили су и најсупешнији тренери, наде као и спортски радници у граду и дијаспори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се